maandag, november 04, 2013

HET LELIJKSTE SCHILDERIJ TER WERELDArtist Space Horizon Verticaal te Haarlem organiseert al jaren toffe exposities. Zo ook Het lelijkste Schilderij ter Wereld. Kunstenaar Sander van Deurzen tekende voor een gedicht van mijn hand. Zie hierboven het resultaat. (Inclusief werkende chocolade fontein...) Het was bij de opening op 3 november ram en ram vol. De schrijvers lazen voor en het was meer dan gezellig....


HET LELIJKSTE SCHILDERIJ TER WERELD
Opening: zondag 3 november 17:00 tot 20:00
Te zien t/m vrijdag 22 december

Acht schrijvers schreven een verhaal met als onderwerp ‘het lelijkste schilderij ter wereld’. Op basis van de verhalen maakten acht schilders een schilderij. Is het mogelijk voor een goede schilder om een lelijk schilderij te maken? Is het de schilders gelukt om het lelijkste schilderij ter wereld te maken? Woord wordt beeld. Ware lelijkheid bijt. Met deze expositie doet kunstenaarsinitiatief Horizonverticaal een stevige duit in het zakje rondom de discussie of lelijkheid ook mooi kan zijn.

Schrijvers 
AHJ Dautzenberg, Jan van Mersbergen, Michiel Eijsbouts, Lucas Hirsch, Nyk de Vries, Thomas van Aalten, Özcan Akyol en Joubert Pignon.
Schilders
Aquil Copier, Sander van Deurzen, Pascal van der Graaf, Joncquil, Giel Louws, Mari Stoel, V&B (Alex Jacobs & Ellemieke Schoenmaker) en Bas Zoontjens.Aanvullende activiteiten:
Begin december is er discussieavond rond lelijkheid in de kunst. Tijdens deze avond wordt onderzocht waar schoonheid eindigt en afstotelijkheid begint.
Eind november is er een filmavond waarbij de film ‘Howl’ wordt vertoond, in combinatie met een introductie over The Beat Generation en het live voordragen van de Nederlandse vertaling van het gedicht Howl van Allen Ginsberg.