zaterdag, maart 02, 2013

Hirsch & Hirsch over Spinoza


Baruch Spinoza

Zondag 3 maart 16.00 bij Boekhandel Spijkerman & Son:

Twee generaties…Twee keer Spinoza!

Locatie: Boekhandel Spijkerman & Son, Gierstraat 71 Haarlem Entree vanaf 16.00 - GRATIS!!!!! Schade: te overzien

Paul Hirsch (1951, docent filosofie) en zijn zoon Lucas Hirsch (1975, dichter te Haarlem) hebben allebei een bijzondere relatie met de grootste Nederlandse filosoof aller tijden. Zo ontleende Lucas bijvoorbeeld de ondertitel van zijn laatste bundel het Dolhuis aan een citaat van Spinoza: “Natura Naturata”, en staat Paul al jaren bekend als gerenommeerd Spinozist. Wat blijkt? Het werk van Spinoza verbindt generaties...

Maar wat is nu de noodzaak van Spinoza in de hedendaagse samenleving? Waarom Spinoza, en waarom juist nu meer dan ooit? En: waarom blijft het werk van Spinoza generaties denkers en dichters inspireren en verbinden?

Tijdens deze middag zullen Paul en Lucas over deze en andere vragen in gesprek gaan.

Na afloop een vragenronde & versnapering.

Over Lucas Hirsch: Dichter (1975) te Haarlem. Oprichter Amsterdamse Dichtcollectief De Residentie (augustus 2003 - † november 2004)). Debuutbundel 'familie gebiedt' verscheen in september 2006 bij Uitgeverij De Arbeiderspers. Richtte in mei 2007 'Kleine Revolutie Producties' op, sinds 31 december 2009 Stichting Kleine Revolutie Producties(Literaire producties). In april 2009 verscheen zijn tweede bundel 'tastzin'. In september 2012 verscheen de goed ontvangen bundel 'Dolhuis'. Hirsch treedt graag op en stond op podia in Nederland, Vlaanderen en de USA. Dutch poet - Poetry The Netherlands - Dutch poetry. Momenteel werkt hij aan een roman. Hirsch is oprichter van het Haarlemse literaire productiebureau Kleine Revolutie Producties.