zaterdag, augustus 25, 2012

Trik & Lucas Hirsch bij Studio Locomoco(Trik & Lucas Hirsch voor Studio Locomoco).

Bij Studio Locomoco (DOTS) te Haarlem is vanaf deze week een expositie te zien met werk van politiek cartoonist Trik en dichter Lucas Hirsch.

De expositie combineert politieke cartoons die betrekking hebben op de komende verkiezingen met de geëngageerde gedichten van Lucas Hirsch uit Dolhuis (verschijnt half september bij Uitgeverij De Arbeiderspers).

Over Trik

Politiek cartoonist, illustrator, ontwerper. Plaatst heldere, humoristische kanttekeningen bij het nieuws. Fileert met vlijmscherpe beeldtaal situaties tot op het bot. Balanceert met zijn werk tussen cartoon en grafisch ontwerp. Maakt gebruik van pictografische helderheid. Gebruikt afwisselend subtiele, dan weer harde humor. Weet complexe situaties in één beeld te vangen. Werkzaam voor diverse opdrachtgevers. Meest recente bundel DECENNIUM, waarin het verloop van tien roerige jaren in ruim 120 cartoons wordt samengevat.

Over Dolhuis van Lucas Hirsch

In deze derde bundel van Lucas Hirsch (Uitgeverij De Arbeiderspers) belanden we met de poten in de Hollandse klei. Dolhuis handelt over een land en een geestelijk klimaat in crisis. Een bundel als een vuistslag, maar dan met een fluwelen handschoen. De gedichten zijn beurtelings grof, teder, hard, sensueel, genuanceerd, lomp, geëngageerd en nog veel meer. Het taalgebruik is on-poëtisch, niet lyrisch, eerder grof en apolitiek.