maandag, juli 23, 2012

Poëziefestival Elswout 2012



Poëziefestival Elswout

Een uniek zomers festival met acht dichters van naam en een singer-songwriter op Landgoed Elswout nabij Haarlem.

Festival Stichting Kleine Revolutie Producties organiseert zondag 12 augustus voor de vierde keer een bijzondere middag op een schitterende locatie. Acht grote Nederlandstalige dichters, te weten Pieter Boskma, Joost Zwagerman, Kira Wuck, Peter Holvoet Hanssen, Thomas Möhlmann, Ellen Deckwitz, Neeltje Maria Min en Tsjebbe Hettinga dragen deze middag voor uit hun werk. Hun optredens worden afgewisseld met liedjes van de Haarlemse singer-songwriter Steef de Jong.

Het festival zal plaatsvinden op Landgoed Elswout te Overveen, op het grasveld naast de koetshuizen. Bij onverhoopt slecht weer opent Staatsbosbeheer de deuren van het koetshuis. De middag begint om 14.30 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren.

Er kan gepicknickt worden; bezoekers kunnen zelf eten en drinken meenemen en er zijn consumpties verkrijgbaar bij de kraam van Orangerie Elswout.

Wandelingen

In samenwerking met Staatsbosbeheer en Nationaal Park Zuid-Kennemerland worden voorafgaand aan de middag gelijktijdig twee wandelingen langs bomen georganiseerd. De wandelingen starten om 13 uur. Verzamelen bij het poortgebouw van Elswout (reserveren niet nodig). Het publiek wandelt samen met de dichter Ellen Deckwitz of Peter Holvoet Hanssen en een bomengids langs bijzondere bomen op Landgoed Elswout. Bij verschillende bomen worden gedichten voorgedragen en geeft de bomengids meer informatie over de boom.

De boekverkoop is in handen van Athenaeum Boekhandel Haarlem. De middag is gratis toegankelijk.