donderdag, april 15, 2010

Alles van waarde....

Stichting Kleine Revolutie Producties heeft tegenwoordig een vast onderdeel in Broodkast op Radio Haarlem105. Bas Belleman en ik hebben het Kleine Revolutie Radio genoemd en mogen 1 per maand radio maken en dat is heel leuk. Gisteren was dichter Hélène Gelèns te gast om uit haar nieuwe bundel voor te dragen. Een ander vast onderdeel van Broodkast is de column van Bies van Ede. Bies kan dat wel, columns schrijven. Die van gisteren avond was scherp en ook wel een beetje verontrustend, althans, als we de plannen van tante Femke mogen geloven...

Het is lente dus de verkiezingsprogramma's schieten als paddenstoelen uit de grond. Zoals te verwachten is de kredietcrisis ons niet alleen persoonlijk een rib uit het lijf, we gaan er ook nog eens collectief flink voor betalen. Bij de opmerkelijkste bezuinigingsplannen heeft Groen Links met voorsprong gewonnen.
Recent verscheen in de Volkskrant een artikel waarin lijsttrekster Halsema samen met een van de GL-kandidaten een opzienbarend plan uit de doeken deed: om de positie van de kunst en de kunstenaars te verbeteren wil GL het auteursrecht grondig herzien. Luid applaus uit de gehele linkse intelligentsia.


Lees verder op Bies' Berm.


http://biesonderheden.web-log.nl/bies_berm/