woensdag, november 18, 2009

17 november Uprise Skate Shop

Uprise Skateshop from Helmut Stockdreher on Vimeo.Dat Chicago een inspirerende stad is moge duidelijk zijn. Ik heb gisteren twee nieuwe gedichten geschreven voor de nieuwe bundel. Ben er zelfs vannacht voor wakker geworden, er spookten zinnen door m’n hoofd die er uit moesten. Dat is heel lang geleden dat ik zo heb geschreven en dat voelt goed.

Vandaag uitgeslapen want het regende. Eenmaal opgestaan naar de Starbucks voor koffie en langs het huis waar Nelson Algren zijn boeken schreef gewandeld. Niets geen toeristische trekpleister, niets geen rijen mensen voor de deur. Algren was een misfit volgens de FBI en blijft dat, I LOVE MISFITS!!

Vervolgens naar de Uprise Skate Shop gewandeld om een nieuw plankje en nog wat andere rommel te kopen, en tjonge wat is het toch goedkoop vergeleken me Nederland. Koop je in Haarlem een plankje voor rond de 70 euro (alleen een plank!) loop je hier voor 45 dollar met een grote grijns de straat weer op. De regen bleef vallen en ik besloot naar Strange Cargo af te reizen om een aantal T-shirts te laten beprinten, want dat doen ze in deze tent. Bon, op weg naar huis bij de pizzatent op de hoek even een Chicken-Parm en wat pizza gescoord en hup een aantal oude en nieuwe skatevideo’s op de laptop kijken. Damn! Wat is het leven fijn, zo nog even snel een bak Ben en Jerry’s scoren op de hoek.

Toekeledoki!