zaterdag, november 14, 2009

12 & 13 november

Gisteren 4 klassen gedaan, was erg fijn maar super vermoeiend. De creative writing class was erg leuk omdat de studenten de gedichten hadden gelezen, maar wel vermoeiend omdat ze zo ontzettend verlegen zijn en niet veel durven te vragen. Dus je moet heel veel vertellen voordat ze uit hun schulp kruipen. De goede vragen volgen vanzelf. ’s Avonds naar mijn gastheer geweest om te eten, was erg gezellig en fijn om weer eens een goed maal te nuttigen. Gezond eten, iets wat ze hier echt nog moeten leren.

Vanochtend een Enlglish Mayor Class gedaan. Was super, veel over Nederland, Amsterdam en gedichtenschrijven verteld. Ging plots over het TV programma The Hills dat te zien is op MTV. Blijkt dat er veel kids zijn die dit programma haten omdat het zo fake is en dat de kids uit de serie zo verschrikkelijk verwend zijn, not real dus! Vertelde ze toen dat veel Nederlanders Amerikanen fake vinden als ze vragen how are you! Ik vind dat onzin omdat ik denk dat het een beleefdheidsvorm is waar we lompe Nederlanders iets van kunnen leren.

Enfin, vanmiddag praten met een groep studenten die bij de VN Youth Council zitten en toevallig Nederland moeten spelen, ga ze hopelijk wat zinnige antwoorden geven op vragen die ze eerder op me afvuurden. Ook start het literatuur festival vanavond. De andere dichters en schrijvers zullen vandaag arriveren. Heb er super veel zin in. Ga nu even in de zon zitten met een bakkie koffie.

Mzzls