dinsdag, februari 10, 2009

‘Een uur literatuur!’

Op donderdag 12 februari organiseer ik i.s.m. Pilgrims: ‘Een uur literatuur!’ in het Dialogue House bij de ABN Amro. Met Erik Jan Harmens, F. Starik & Arthur Japin. Het begint om 16.30 en zal ongeveer rond 17.30 eindigen.

Mocht u niet bij de ABN Amro werken en toch graag wilt komen, neem dan even contact op met:

DIALOGUES HOUSE INFO DESK
020 430 1500
info@dialogueshouse.eu

‘Een uur literatuur!’

Arthur Japin, Erik Jan Harmens en Frank Starik behoren tot de grote Nederlandse schrijvers en dichters, alom gelezen en geprezen. In het Dialogues House dragen zij voor uit eigen werk.


Arthur Japin ontving voor zijn roman Een schitterend gebrek in 2004 de Libris Literatuurprijs. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern. In 2006 schreef hij het boekenweekgeschenk De grote wereld, dat in een recordoplage van 813.000 exemplaren werd gedrukt. Japin presenteert voor de VARA een Nederlandse versie van het Britse televisieprogramma QI.


Erik Jan Harmens is een Nederlands dichter. In 2003 verscheen zijn debuutbundel In menigten, in 2005 gevolgd door Underperformer. Zijn eerste roman: Kleine doorschijnende man zag in 2008 het licht. Erik Jan Harmens was gastredacteur bij het literair-satirische weekblad Propria Cures en schrijft poëzierecensies voor De Groene Amsterdammer en het tijdschrift Awater. Voor het VPRO radioprogramma De Avonden interviewt Harmens wekelijks dichters.


Frank Starik is dichter en kunstenaar. Hij richtte in 2002 in Amsterdam de Poule des Doods op, een dichterscollectief dat zorgt voor een passend gedicht bij de uitvaart van eenzame overledenen. Het initiatief van de Poule des Doods kent ondertussen navolging in Rotterdam en Den Haag. Zijn laatste bundel heet Songloed en verscheen in 2007.