woensdag, januari 21, 2009

DDV klucht

Ramsey is niet lief voor Tsead en Tsead wel voor Gerrit, maar Gerrit wil niet komen en Chretien is voor Tsead en Bart is Bart. De Belgen stemmen voor Ramsey en de Friezen voor Tsead. Volgt u het nog? Ik niet en wil het ook niet volgen. Wacht even, de BELGEN stemmen voor Ramsey? Ik ben het even kwijt, we hebben het hier toch over DE DICHTER DES VADERLANDS VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN??? Sinds wanneer zijn de Belgen weer onderdeel van ons ooit oh zo mooie koloniale kikkerlandje? Heb ik iets gemist de laatste tijd? Waarom mogen de Belgen stemmen voor onze DDV? Ik bedoel, hebben ze niet genoeg aan Dirk van Bastelaere en zijn grenzenstellende Hotel New Flandres?

Misschien een idee om alle Nederlandssprekende volkeren ter wereld (of ooit gekoloniseerd, verwant met, onderdrukt of gecollaboreerd met) mee te laten stemmen in deze fantastische verkiezing die aardig op een klucht begint te lijken waar Bredero nog een puntje aan kan zuigen. Dan kan je dus mensen laten stemmen in o.a. De V.S., België, Afrika, Indonesië, Brazilië, Sri Lanka, Suriname, Curaçao, Aruba, St. Maarten, Bonaire etc. etc. etc.

Wacht even, Bredero? Is dat niet die dichter die ooit iets over een Spaansche Brabander schreef. Was dat niet toen Nederland en België? Ah zo...