maandag, oktober 29, 2007

WordScape 15 nov Toneelschuur HaarlemNieuw in de Toneelschuur:

Dichters en muzikanten ontmoeten elkaar op de theatervloer

Graag informeren wij je over een bijzonder project waarin dichters en muzikanten elkaar treffen op onze theatervloer. WordScape presenteert WordScape #1 op donderdag 15 november in de Toneelschuur.

WordScape is poëzie in een muzikaal landschap, een poëtisch concert, waarbij gedichten in live uitgevoerde, geïmproviseerde soundscapes worden voorgedragen. In WordScape # 1 versmelten de talen van muziek en poëzie. Om dat niveau van bilaterale communicatie te kunnen bereiken, krijgen de musici improvisatieopdrachten voor ieder afzonderlijk gedicht, waarbij de opdrachten zo gekozen zijn dat er een theatraal contrast ontstaat tussen de muziek en de poëzie. Het resultaat is altijd verrassend, vaak opwindend, en als het even meezit prachtig.

Aan WordScape #1 in de Toneelschuur nemen verschillende Haarlemse dichters en musici deel en ook bekende artiesten van buiten de stad. De volgende kunstenaars nemen in elk geval deel aan Wordscape #1 in de Toneelschuur: poëzie:

Bas Belleman, Nachoem Wijnberg, Ilja Leonard, Pfeijffer, Peter M. Van der Linden, Sylvia Hubers, Lucas Hirsch, muziek: Naomi Sato (sopraansax en sho), Hanna Sleumer (zang), Ernst Oosterveld (electronica), Jan Schellink (bas & diverse electronica), Quirijn van Regteren Altena (bass), Kees Wennekendonk (directie en vleugel).

WordScape was eerder met succes te zien en te horen in o.a. Utrecht, Groningen en Amsterdam. Bekende deelnemers waren daar onder meer Joost Zwagerman, Simon Vinkenoog en Alfred Schaffer.

Organisatie: Toneelschuur en Lucas Hirsch
Regie: Kees Wennekendonk

Kijk voor de nieuwste informatie over de deelnemende dichters en muzikanten op www.keeswennekendonk.nl/wordscape of www.toneelschuur.nl