zaterdag, juni 09, 2007

Het Dolhuys 15 juni


Haarlem, 7 juni 2007


Geachte heer, mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor het volgende:

ONTMOET DICHTER LUCAS HIRSCH DE MUZIKANTEN VAN ZEQ-ATTACK
TIJDENS DE MAANDELIJKSE AVONDOPENSTELLING IN HET DOLHUYS.

Het Dolhuys en het Poetry International Festival werken op vrijdag 15 juni a.s. samen. Tijdens de avondopenstelling ontmoeten dichter Lucas Hirsch en de muzikanten Ernst Oosterveld en Quirijn van Regteren Altena (alias Zeq-Attack) elkaar in een bijzondere performance. Bovendien wordt er die avond een speciale gedichtenkamer geopend.

Dichter Lucas Hirsch(1975) debuteerde in het najaar van 2006 bij De Arbeiderspers met de bundel ‘familie gebiedt’. Zijn tweede bundel staat voor het najaar van 2008 gepland. Onlangs richtte hij "Kleine Revolutie Producties" op. Hirsch wil met dit literaire productie bureau de stad Haarlem een aantal nieuwe en vernieuwende poëzie evenementen bieden. Zijn bundel ‘familie gebiedt’ is in de museumwinkel verkrijgbaar.

ZEQ-ATTACK, bestaande uit Ernst Oosterveld, componist/instrumentalist/
muzieksoftware-programmeur en Quirijn van Regteren Altena, contrabassist/laptop muzikant, hebben de intentie een bijzonder concert te geven in Het Dolhuys onder het motto: “…..is zien ook horen en horen ook zien?” De koppeling van elektronica en muzieksoftware met (speciale) traditionele instrumenten zoals de Zeta bas en een ddrum4 set leidt onvermijdelijk tot deze vraag. Muzikale patronen, gemaakt met door Oosterveld ontworpen muzieksoftware, zijn de bron voor spectaculaire improvisaties.

Het Dolhuys programmeert onder de noemer HETDOLHUYSplus, tijdens de maandelijkse avondopenstelling, activiteiten in de vorm van ontmoetingen. Deze ontmoetingen zijn literaire bijeenkomsten of concerten afwisselend georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Athenaeum of Kunststichting Marietje Cladder. De boeken en de muziek hebben allemaal te maken met onderwerpen uit de psychiatrie. Een HETDOLHUYSplus activiteit wordt altijd georganiseerd op de derde vrijdag van de maand (met uitzondering van de zomer). De performance vindt vanaf 17.00 uur plaats op meerdere momenten tijdens de avondopenstelling en is gratis voor museumbezoekers. Het Dolhuys sluit om 21.00 uur

We hopen van harte u op vrijdag 15 juni a.s. in Het Dolhuys te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Het Dolhuys